Спасителката от катастрофиралия автобус: Не съм герой, всеки трябва да го направи

6
Тя е извадила късмет, защото билетът ѝ е бил за едно от предните места в автобуса в близост до шофьора, но е седнала по-назад
Тя е извадила късмет, защото билетът ѝ е бил за едно от предните места в автобуса в близост до шофьора, но е седнала по-назад Видео: bTV

Въпреки че е ранена, Билгюн Харунова извежда две други пътнички от катастрофиралия автобус

При челен удар между тежкотоварен камион и автобус в неделя през нощта край Велико Търново загинаха трима души. Четирима са пострадалите. Пътниците са шестима - основно студенти, прибиращи се по родните места.

Едно от наранените момичета помага на останалите хора в автобуса като разбива стъкло и извежда две от ранените жени. Все още в шок и с болки от фрактура на черепа и десния крак, Билгюл Харунова е вече при семейството си в село Пластина и се възстановява от преживения ужас след катастрофата.

Не мисля, че съм герой, всеки човек трябва да направи това“, смята Билгюн.

Възстановявам се лека полека, но имам още болки. Все още не мога да разбера какво се случи, не мога да го преодолея“, споделя пред bTV младата жена.

Единственото, което си спомням как изхвръкнах напред. (…) Първоначално нямах болки, адреналинът ми беше висок“, спомня си Билгюн.

Тя е извадила късмет, защото билетът ѝ е бил за едно от предните места в автобуса в близост до шофьора, но е седнала по-назад. Друг пътник, седящ зад шофьора, загина при катастрофата.

След сблъсъка Билгюн помага на другите момичета да излязат от автобуса. Казва, че са били в шок и са плачели, но не били тежко наранени. Тя ги успокоила.

Билгюн следва за медицинска сестра и може да окаже първа помощ на пострадалите. Споделя, че е научила за такива ситуации и много от баща, който е автобусен шофьор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук