Спасител: Стъпваш на брега и морето те засмуква

0
Вълните в морето са над два метра и къпането е забранено
Вълните в морето са над два метра и къпането е забранено Снимка: Gramofona.com

Вълните в морето са над два метра и къпането е забранено

Четири бала е вълнението на морето днес, съобщи старши спасителят на северния плаж в Бургас Петър Русев, цитиран от Грамофона. И днес флагът по морската ивица е червен, вълните в морето – над два метра и не се допускат никакви летовници да се къпят.

Днес, както и вчера още от брега морето започва да дърпа. Става като остров под крака ти. Вълната те засмуква още докато стъпиш, защото вятърът е много силен. На такова море и спасители не могат да влизат, много е опасно за всички“, предупреждава Русев.

Опитният спасител допълни, че във вчерашния ден чадърите и шезлонгите до четвърти ред на плажа са били във вода. „Сега не е така, но очаквам малко по-късно вятърът да се засили още“, допълни Русев.

Въпреки лошото море, летовници по бургаския плаж не липсват. Спасителят ги съветва да не проявяват безрасъдство и да не се опитват да влизат във водата. „Ние сме нащрек постоянно, за да няма инциденти. Нека и хората бъдат търпеливи и внимателни!, посочи още Петър Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари