SpaceX изстрелва за втори път най-голямата ракета в света

0
Първият опит на "Спейс Екс" да изведе кораба "Старшип" в Космоса беше през април
Първият опит на "Спейс Екс" да изведе кораба "Старшип" в Космоса беше през април

Първият опит на "Спейс Екс" да изведе кораба "Старшип" в Космоса беше през април

Втори опит на "Спейс Екс" да достигне Космоса с ракетата "Старшип" - най-голямата в историята.

Първият опит на "Спейс Екс" да изведе кораба "Старшип" в Космоса беше през април. Тогава ракетата се взриви във въздуха четири минути след старта, което разруши площадката за изстрелване на компанията и хвърли пясък и бетонни парчета на километри, припомни 24 часа.

Въпреки че Илон Мъск, главен изпълнителен директор и основател на "Спейс Екс", каза, че опитът за изстрелване на "Старшип" е надминал очакванията му, целта за достигане на Космоса не беше изпълнена, нито тази да бъде направена почти пълна обиколка около Земята и корабът да влезе отново в атмосферата, и да се спусне край бреговете на Хаваите.

В екипа, участвал в разработката на някои ключови системи на ракетата, има и българин - 27-годишният Орлин Велев - джуниър е старши инженер по структурната стабилност в Space Х. Той работи от 6 г. за компанията на Мъск. Преди това е завършил университета "Джорджия Тех" със специалност "Машинно инженерство". Орлин Велев отива в САЩ още когато е бебе. Баща му Орлин Велев - старши е изтъкнат професор в Университета в Северна Каролина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари