Социолог: Политическият трилър се превърна в криминален екшън

0
Това създава недоверие към цялата политическа система, подчерта Геновева Петрова
Това създава недоверие към цялата политическа система, подчерта Геновева Петрова Снимка: bTV / стоп кадър

Това създава недоверие към цялата политическа система, подчерта Геновева Петрова

Не бих определила служебния кабинет на Димитър Главчев като политически“, обясни в студиото на bTV Новините социологът от „Алфа РисърчГеновева Петрова. Според нея в предложенията за състав на Министерския съвет няма ярки политически фигури.

Факт е, че мнозинството от предложените за служебни министри имат слаби връзки с политически партии. Видяхме, че всички политически партии заявиха, че нито един министър не бива да бъде асоцииран с тях“, добави тя.

„Не бих казала, че има по-силна или по-слаба доминация на партии в кабинета. Друг е въпросът дали има по-силно, или по-слабо влияние на някои специфични политически или икономически интереси – нещо, което можем да видим, след като започне да работи правителството“, посочи Петрова.

Това е едно от най-лошите неща, случвали се скоро в българския политически живот. Той беше напрегнат, но интересен вариант на политически трилър, в който политическите противници се опитваха със силата на аргументите, на убеждението да докажат своите позиции. През последните дни виждаме, че този трилър се превръща в криминален екшън. Силата на аргументите е заменена от силата на натиска. Това създава недоверие към цялата политическа система“, подчерта социологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари