Солистът на ансамбъл "Александров" се спасил заради раждането на син

0
За това той разказа пред "Росийская газета"
За това той разказа пред "Росийская газета"

Главният солист на руския военен ансамбъл "Александров" Вадим Ананиев се спасил от смърт заради раждането на третото си дете.

За това той разказа пред "Росийская газета". 

"Останах при съпругата ми. Роди ни се трето дете - син. Не знам какво да кажа в такъв момент. Надявам се на чудо", заяви Вадим Ананиев. Прякорът на 57-годишният певец е Мистър Калинка заради изпълнението му на най-популярната руска песен по света, съобщава 24 часа.

Припомняме, че по-рано днес руски военен самолет Ту-154 с 93 души на борда се разби в Черно море малко след излитането от Сочи към военно-въздушната база в сирийския град Латакия.

На борда му са били 65 музиканти от известната трупа "Александров" към министерството на отбраната, 9 журналисти, осмина военни, двама цивилни и 8 души екипаж. Няколко часа след съобщението за катастрофата и след започването на спасителната операция, Руското министерство на отбраната заяви, че "не са намерени оцелели".

Ансамбълът за песни и танци на Руската армия е създаден през 1928 г. под ръководството на преподавателя от Московската консерватория Александър Александров и до днес носи неговото име. Александър Василевич Александров е роден на 13 април 1883 година в село Плахино, Рязанска област. Той е руски и съветски композитор, хоров диригент, народен артист със звание генерал-майор, пише 24 часа.

Създаденият от него хор е най-големият военен художествен колектив в Русия. Първата му публична изява е на 12 октомври 1928 г. в Централния дом на Червената армия. По време на Втората световна война ансамбълът има над 1500 концерта пред армията на СССР. По-късно хорът пътува в Афганистан, Югославия, Приднестровието, Таджикистан, Чеченската република и др.

През 1978 г. е обявен за академичен ансамбъл. Гастролира в над 70 страни по света - включително и в България през 2015 година. През 2004 г. прави концерт във Ватикана по случай рождения ден на папа Йоан Павел II. В настоящия му състав влизат общо 186 души. От май 2016 г. ръководител на ансамбъла е генерал-лейтенант Валерий Халилов. В деня на катастрофата артистите от ансамбъла са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари