Собствениците от блок "Теодора" излязоха отново на протест

3
Хората настояват за справедливост, тъй като се чувстват излъгани
Хората настояват за справедливост, тъй като се чувстват излъгани Видео: БГНЕС

Нов мирен протест организираха днес собствениците на жилища от бл."Теодора" в Русе, чиито имоти се оказаха ипотекирани още преди покупката. Хората настояват за справедливост, тъй като се чувстват излъгани от строителния предприемач, банката, която му е кредитор, и нотариуса, оформил сделката. Смятат също така, че държавата ги е изоставила, тъй като никой не обръща внимание на проблема им.

Протестиращите с плакати в ръце направиха шествие от общината до кантората на нотариуса, изповядал покупката на жилищата, и оттам до банката кредитор. Те обясниха, че засега не са допуснали опис от съдия-изпълнител в домовете си, а очакват да получат споразумение с банката за евентуално компромисно решение. Въпреки това те подготвят документи и писмо по случая до президента, омбудсмана и главния прокурор. До два дни писмото ще бъде изпратено.

Проблемът на хората от бл."Теодора" възникна, след като се оказа, че са купили жилища, за които им е казано, че нямат тежести. Впоследствие разбират, че всъщност имотите им са ипотекирани от строителния предприемач Явор Блъсков срещу кредит от банката. Тъй като той не обслужва кредита, банката иска имотите да се опишат и обявят за публична продан. Потърпевшите пък настояват да се потърси каква собственост има самият Блъсков и семейството му и оттам да се вземат парите, а не да трябва да плащат втори път жлищата си.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари