До 1000 лева е глобата за нерегистриран домашен любимец

17
Всеки собственик, ползвател или обитател вписва притежаваните животни, които се извеждат на обществени места, а за кучета се вписва и номерът на ветеринарномедицинския паспорт
Всеки собственик, ползвател или обитател вписва притежаваните животни, които се извеждат на обществени места, а за кучета се вписва и номерът на ветеринарномедицинския паспорт

Всеки собственик, ползвател или обитател вписва притежаваните животни, които се извеждат на обществени места, а за кучета се вписва и номерът на ветеринарномедицинския паспорт

Община Русе напомня на домоуправителите на входовете на сгради, които са в режим на етажна собственост, че са длъжни да подадат информация за притежаване и отглеждане на домашни кучета в жилищата във всеки вход съгласно разпоредбата на Закона за управление на етажната собственост – ЗУЕС.

В изпълнение на законовите изисквания в най-кратки срокове всеки управител на етажна собственост на територията на община Русе е длъжен да подаде информация в Общинска администрация - Русе за броя на вписаните в книгата на етажната собственост домашни любимцикучета.

Изискванията за начина на водене на книгата на етажната собственост са разписани в ЗУЕС, съгласно които „Книга на етажната собственост се създава, съхранява и поддържа във всяка сграда или вход в режим на етажна собственост“, „В отделно обособено поле на книгата на етажната собственост всеки собственик, ползвател или обитател вписва притежаваните или взетите за отглеждане животни, които се извеждат на обществени места, а за кучета – и номера на ветеринарномедицинския паспорт“.

Напомняме, че за неизпълнение на задълженията по този закон, на домоуправителите се налагат санкции, предвидени в административно-наказателната разпоредба, а именно: „Член на управителния съвет (управител), член на контролен съвет (контрольор), който наруши или не изпълни задълженията си по този закон, ако извършеното не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 300 до 1000 лева."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    българин
    зуес НЕ задължава да се информира общината за броя на кучетата
  • -1
    14
    добатино
    Първо оправете си система си после говорете други маловажни проблеми вие даже и лайната ще искате да купувате за мерси
  • 8
    13
    Човек
    Наглостта ви няма край....само данъци са ви в главите,мързеливи хрантутници.Мога и още неща да ви кажа,ни мама не ми позволява да псувам.
  • -18
    12
    ххай
    Трябва да има тотална забрана за животни в градовете! Аман от животни! То няма толкова деца в блоковете, колкото животни ве!
  • 11
    11
    Спокоен
    Обожавам кучетата. Кане Корсо се хвърли да ме лигави докато стопанката му бе в ужас - "ама той е агресивен, изплъзна се от каишката". Е, агресивен ама се олигавихме един друг. Та, обожавам кучетата, но никога не съм имал. Ангажимент е! Дете се гледа по лесно от куче. В тоя ред на мисли, какви са тия глупотевини? Ако имам куче, разхождам го, събирам му акото, чий пък е домоуправителя че ми води домова книга? Че аз и котки си имам, и аквариум с рибки! Гошо, Станчо и Желязко са ми гупите. Не знам кой роди наскоро ама имам гупенца.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари