Собственик на бензиностанция в Русе прогнозира поскъпване на пропан-бутана

0
Венцислав Пенгезов очаква спад в потреблението на "горивото на бедните"
Венцислав Пенгезов очаква спад в потреблението на "горивото на бедните" Видео: NOVA

Скокът ще е с до 35 стотинки, пресмятат от бранша

Метанът ще стане най-скъпото гориво на пазара, ако се върне старото облагане за пропан-бутан, каквото намерение обяви финансовото министерство, това казват експерти. Скокът ще е с до 35 стотинки, пресмятат от бранша. Поскъпване ще има и при газа.

Според собственика на бензиностанция в Русе Венцислав Пенгезов повишението на литър газ ще е 20-22 стотинки. "Пропан-бутанът е социално гориво, на бедните. То е и най-екологичното, защото при изгарянето му се отделя само водна пара, така че би трябвало да бъде стимулирано. Възстановяването на акциза вероятно ще вкара повече пари за бюджета. Решението обаче не е връщане на акциза", смята той, предава NOVA.

По думите му трябва да се обърне внимание защо при средна цена от 50 долара за сорта "Урал", цената на дизела е 2,70 лв. "Около 150 000 литра месечно се зарежда газ, той е втори след дизела. Ще има спад на потреблението, ако ДДС се вдигне", прогнозира Пенгезов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Алоууу, Редактор: Петя ...!
    Друг бензанджия няма ли в града ни, че само този ни го навирате за интервютата, като най-голям капацитет!? Да не би да е последния останал в Русе петролен магнат?
  • 0
    5
    Вод Кобозки
    Нещо се объркахте! Метана е 100% екологично
  • 8
    4
    Дгд
    В цяла Европа цената пада обаче нашите лапачи ще я вдигат
  • 8
    3
    Вую
    А ние прогнозираме поредната далавера
  • 5
    2
    фгсгасгс
    кога ще пуснат урана на пазара
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари