Собственик иска €198 000 за 50-годишен панелен апартамент

2
Няма драстично спадане на имотния пазар у нас, както предвиждаха брокери по време на пандемията
Няма драстично спадане на имотния пазар у нас, както предвиждаха брокери по време на пандемията Снимка: БГНЕС

Почти 200 бона в евро иска продавач на 50-годишна тристайна панелка в столичния кв. „Лозенец“, сочи справка в имотните сайтове

В текста на обявата пише, че блокът е построен през 1970 г. и е след луксозен ремонт, но не се споменава дали цялата сграда е санирана.

Явно продавачът се надява, че ще намери желаещи да я платят, разкрива Стандарт

Според брокери, предлагането на панелки в София е много малко. „В южните райони офертите за тристаен са на цени от 106 000 до 116 000 евро. В същото време обаче сделки стават на нива под 90 000 евро"

Скъпите стоят на пазара и създават впечатление, че цените са високи. Продажби стават на цени, които са близки до пазарните.

"Санирането не е основното, което би накарало купувачите да изберат съответния имот, но е причина продавачите да искат по-висока цена. Не съм имал клиент да държи единствено на санирана панелка. От друга страна, не бива да забравяме, че санирането в България не е на нивото в Германия" казва брокер;

"У нас не е санирана конструкцията, а там е слабото място на този тип сгради. За това те и са по-евтини от тухлените. Грубо тристаен панел в кв. „Стрелбище“ струва 90 000 евро, а подобен тухлен - 130 000 евро, или с над 35% повече“, уточнява брокерът..

Относно разликите в цените се дава пример с кв. „Гоце Делчев“ в София, където панелно жилище от 84 квадрата от 70-те години в санирана сграда се предлага по 1280 евро на квадрат, а в съседен блок, който не е обновен - за около 1100 евро на единица площ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари