Сметище на кея на Русе!

0
Отпадъци, изхвърлени от хората и масивни дънери, довлечени от водите на Дунав, са се превърнали в нерегламентирано сметище по кея на Русе
Отпадъци, изхвърлени от хората и масивни дънери, довлечени от водите на Дунав, са се превърнали в нерегламентирано сметище по кея на Русе Видео: БНТ - Русе

Отпадъци, изхвърлени от хората и масивни дънери, довлечени от водите на Дунав, са се превърнали в нерегламентирано сметище по кея на Русе.

Най-голямото сметище е около Понтон №5. На кея заварваме група четвъртокласници от училище „Любен Каравелов”, дошли да се полюбуват на реката. Тук обаче получиха и нагледен урок по опазване на околната среда.

За почистването на водните пространство около понтоните се грижи сдружение „Пристис”. За понтони 4, 5 и 6 отговаря Параходство Българско речно плаване. От там обясниха, че при сегашните ниски води на Дунав не е възможно да се отстранят дънерите и пластмасовите отпадъци, тъй като няма подходяща техника, а да влязат хора е опасно. Когато нивото се вдигне, с помощта на кораб и въжета дърветата ще бъдат изтеглени и пуснати по реката.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари