Сменят тактиката в издирването на Емил Боев

1
Започват да издирват Емил и в жилищните сгради в Перник и околността
Започват да издирват Емил и в жилищните сгради в Перник и околността Снимка: Facebook

Започват да издирват Емил и в жилищните сгради в Перник и околността

Шести ден без следа от изчезналия по време на "Сурва" Емил Боев. Властите и доброволците сменят тактиката на издирване на младия мъж, който е видян за последно в нощта на 28 срещу 29 януари, предаде БНТ.

Последният разговор с 25-годишния Емил Боев е бил в 03:00 сутринта в Перник. Разговарял е със свой приятел, но си е тръгнал разстроен и афектиран. От този момент нататък на въпросът къде може да е отишъл отговаря един запис от камера, на който се вижда, че около 4 часа сутринта Емил е в района на ферма в края на града.

В Перник или извън града?

От първия ден на издирването досега, близките са прегледали стотици камери. Според Мартин вероятността Емил да е извън града е все по-малка, тъй като издирвателната акция в околностите на Перник не е дала резултат. През последните 5 дни в търсенето са се включили и доброволци, и професионалисти от полицията и пожарната. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата, но следа от Емил не е намерена.

"Ние лично обходихме поне 3 пъти квадратен километър около вилата, и доста маршрути отвъд, в този период от последните 4 дена. От сега нататък ще търсим из града, защото имаме доказателства, че са налице всички шансове той да е в Перник. След обстоен и многоброен поглед над записа от ранчото в гората се вижда, че Емил има голям шанс да тръгва надолу, обратно към града", казва брат му Мартин Боев.

Смяна на тактиката

Днес близките и всички доброволци в акцията сменят тактиката на издирване:

"Отправяме апел към хората в Перник - да ни съдействат в издирването, тъй като започваме да търсим Емил във всеки блок, включително в мазетата. Издирваме само в часовете между 10 и 22 часа, за да не притесняваме хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната”, споделя Мартин.

Всички действия по издирване в жилищните блокове и къщи ще се случват под ръководството на полицията. Това потвърди и кметът на Перник Станислав Владимиров:

"Полицията е водеща в това издирване и е препоръчително гражданите да съдействат само ако виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда", посъветва кметът на Перник

Призив към доброволците

На своята фейсбук страница Мартин Боев публикува специален инструктаж, с който предупреждава всички, които искат да се включат в издирването, как да помогнат, без да излагат и себе си на опасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    789
    Да потърсят дилъра му, той ще го издаде къде е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари