Смърт след побой на пътя: Има ли чадър над шофьора-убиец?

0
Ако е било образувано досъдебно производство - защо не е въведено в системата на прокуратурата, коментира адвокат Ивайло Юруков
Ако е било образувано досъдебно производство - защо не е въведено в системата на прокуратурата, коментира адвокат Ивайло Юруков Снимка: стоп - кадър \ Bulgaria On Air

Ако е било образувано досъдебно производство - защо не е въведено в системата на прокуратурата, коментира адвокат Ивайло Юруков

Смърт след побой на пътя - шокиращият случай е от 26 януари на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Златен рог" в София. Месец по-късно се появяват и първите доказателства по случая. За него се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците да се свържат със 112.

На видеото, разпространено от СДВР, се вижда как мъж отива при друг шофьор, който е паркирал пикапа си на забранено място, разменят се реплики, мъжът от пикапа събаря другия на земята с ритници и юмруци. Вследствие на това мъжът изпада в безсъзнание. Бил е в кома месец, а на 18 февруари е починал в болницата.

"Такива случай не остават незабелязани, това е нещо, което не се случва всеки ден. Много е съмнително дали е образувано досъдебно производство. И ако е било образувано - защо не е въведено в системата на прокуратурата", коментира адвокат Ивайло Юруков.

Извършителят е бил задържан за 72 часа, а след това пуснат, съобщи адвокатът, нает от семейството на починалия мъж.

"Най-вероятно ще има повече такива случаи, тъй като съдебната система, прокуратурата, следствието са овладени от сили, които определят какво да се случва в тези държавни институции. След като става ясно, че нещата са се движили години наред, е нормално, когато някой има съответната възможност, да потърси помощ от такива сили", посочи адвокат Юруков.

Според информацията, с която разполага Bulgaria ON AIR, извършителят е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа, ден след като е уведомена прокуратурата. Съдът го пуска без мярка за неотклонение, предстои Апелативният съд да се произнесе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Де да знам до 4
    Не бе човек, оневинява съда. Но нещата са поднесени "хлъзгаво". Като онзи случай със застреляния психолог. Ама той в полунощ отишъл да рита и блъска по вратата на съсед, пък онзи го гръмна. Сега и този - ама той с много минути се звереше до лицето на човек, който си е седнал в автомобила, пък от един ритник умря. Като имаш проблеми и претенци, викаш полиция.
  • 2
    4
    до 3
    това не го оневинява. ако почнеш да трепеш всеки който те провокира или е агресивен кво правим?
  • 0
    3
    Де да знам
    Аз гледах видеото от инцидента. Всъщност агресията бе от страната на умрелия. Шофьорът на пикапа си седеше в колата докато нещо не ескалира. Едва ли умрелия е ходил до чуждата кола да рецитира стихове.
  • 2
    2
    Отегчен
    Поредната подвеждаща статия, събираща лайкове и преглеждания. Жалко за починалия човек. Съветвам близките да си сменят адвоката. Ако е вярно това, което е описано, а именно, "е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа, ден след като е уведомена прокуратурата. Съдът го пуска без мярка за неотклонение, предстои Апелативният съд да се произнесе", това означава, че е образувано досъдебно производство, по което извършителят е привлечен като обвиняем. И това "адвоката" като юрист трябва да го знае и не е задължително да си завършил право за да ти е ясно. Просто съдът не му е взел "постоянна мярка задържане", но делото е все още на производство. Точка. Всичко друго е медиен шум от страна на адвоката, което явно му се получава!
  • 5
    1
    Аз
    Да се убие някой от бой се счита за убийство по непредпазливост, когато бащата на убиеца е богат бизнесмен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари