Служители на съветник от ГЕРБ са против волята си на контрапротеста в подкрепа на Гешев

1

Иновативното българско чудо ”Контрапротест” днес взима нов връх.

Общинският съветник на ГЕРБ в Сливен и собственик на ядки ”Кронос” натоварил служителите си в автобус и ги стоварил на контрапротеста на ПИК в подкрепа на Иван Гешев, съобщава Liberta.bg, позовавайки се на свои източници, пожелали анонимност

Новото робовладелчество отново си показа "задните части", пише още сайтът. Оказва се, че обявеният за "контрапротест на ПИК", е и контрапротест на ГЕРБ. Собственикът на сливенската фирма за ядки "Кронос" Димитър Батаков и настоящ общински съветник на ГЕРБ в работното време на служителите си ги е натоварила на автобус от Сливен за София, без да им бъде обяснено накъде ги водят. В автобуса, малко преди София, са им казали, че понеже са на работа, ще ги водят да протестират в подкрепа на този, за който каже работодателя - в подкрепа на Иван Гешев и кандидатурата му за главен прокурор на България.

Димитър Батаков е известен не само с ГЕРБ и ядки "Кронос".

Общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Димитър Батаков е ощетил града с над 1 млн. лв. чрез измамна схема за покупка на общински имот. През 2006 г. общината обявява конкурс за продажба на терена под сливенския битак. Площта от 9835 кв. м е с начална цена 950 000 лв., а изискването към купувача е да построи там постоянен пазар за промишлени стоки. Ако собственикът не го направи до 5 години, трябва да плати неустойка на общината от 950 000 лв.

На първо и второ място в конкурса се класират „Кронос екопетролиум“ и „Билд инвест“, свързани с герберския общинар от три мандата – от 2006 г. насам, съобщава „Офнюз“. Офертите на фирмите са сходни: „Кронос“ предлага цена от 3 012 012 млн. лв., с 5 млн. лв. инвестиции и откриване на 200 работни места,“Билд инвест“ предлага същите условия, но при половин милион по-ниска цена – от 2 525 525 лв. „Кронос“ обаче се отказва и отстъпва имота на класираната втора „Билд“.

Справка в имотния регистър показва, че придобитият общински имот е записан на сина на Димитър Батаков – Атанас. 11 години след сделката новият собственик не е построил пазар, не е вложил обещаните 5 млн. лв. и не е разкрил никакви работни места. Не е платил на общината и дължимата неустойка от 950 000 лв.

За измамата съдейства и тогавашният кмет Йордан Лечков, който внася в Общинския съвет предложение задълженията по договора да се прехвърлят на друг частен имот. Така може да се затрудни проследяването на задълженията и те да отпаднат по давност.

И до днес вместо модерен на мястото всяка събота има битак. Таксата за сергия е 10 лв. на кв. м, а парите събира доверен човек на Батаков. Пред „Офнюз“ общинарят отрича да има нещо общо. Батаков е разследван през 2012 г. ГДБОП провежда акция срещу фирмата му „Кронос“ за укриване на ДДС, но случаят е потулен и нарушения не са констатирани. През 2011 г. пък Община Казанлък констатира, че договор с „Кронос екопетролиум“ за доставка на около 1 млн. литра газьол е неизгоден, тъй като фирмата на Батаков продава горивото на завишени цени, но и доставя червена нафта вместо промишлен газьол, при която разликата само в акциза е 550 лв. в ущърб на клиента. „Кронос екопетролиум“ към днешна дата доставя гориво и на „Пътнически превози“ в Сливен", пише Мигнюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари