Служебното правителство продължава с рокадите

0
Премиерът назначи Владя Борисова за председател на Патентното ведомство
Премиерът назначи Владя Борисова за председател на Патентното ведомство Снимка: БГНЕС

Служебното правителство продължава с бързата смяна на ключови кадри в администрацията

От Министерския съвет обявиха, че със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността председател на Патентно ведомство е освободена Таня Митова. На нейно място е назначена проф. Владя Борисова.

Тя вече е заемала длъжността, като е била начело на Патентното ведомство в продължение на една година - от средата на 2021 г. до юни 2022. Преди това е била директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Има дългогодишен опит в сферата на интелектуалната собственост. От 2018 г. е член на Съюза на учените в България. Притежава юридическо и икономическо образование от УНСС.

Патентно ведомство на България е национален държавен орган за правна закрила на обектите на индустриалната собственост със седалище София, второстепенен разпоредител с бюджет към Министерство на икономиката.

По информация на БНР директорът на "Гранична полиция" Деян Моллов е понижен в длъжност.

Иван Демерджиев махна шефа на "Гранична полиция"

От днес той вече е заместник-директор, а на негово място начело на гранична полиция е назначена досегашният заместник Росица Димитрова. От Министерския съвет не са потвърдили рокадата в дирекцията на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    Радев пак помита осраното след отрепките. Да е жив и здрав.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари