Иван Демерджиев махна шефа на "Гранична полиция"

0
Росица Димитрова е новата директорка
Росица Димитрова е новата директорка

Росица Димитрова е новата директорка на "Гранична полиция"

Тя е назначена на мястото на Деян Моллов. Рокадата е от днес и е по заповед на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, пише в. "24 часа".

Моллов пое поста миналата година. Той се прочу като човекът, открил двойния убиец Стоян Зайков-Чане, който през 2019 година в Костенец уби двама души и 20 дни се укриваше, преди Моллов да го открие. Тогава Зайков се самоуби.

Засега не са известни мотиви за махането на Моллов. На стола му сяда досегашната му заместничка Росица Димитрова. Тя притежава магистърска степен „Икономика“ от Университета за национално и световно стопанство и магистърска степен „Право“ от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Работи в МВР от 2003 година. Заемала е изпълнителски длъжности - оперативен работник и разследващ полицай в ДАТО и СДВР.

От 22.10.2015 г. е началник на отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ в Главна дирекция „Гранична полиция“.

Това е трета смяна на ръководен кадър в МВР, откакто Демерджиев пое поста. Той махна шефа на полицията Венцислав Кирчев и на негово място сложи Атанас Илков. Преди това с поста си се е разделила и директорката на "Управление на собствеността и социални дейности" в МВР. В понеделник вътрешният министър каза, че няма да прави чистка в МВР, а ще се раздели само с хората, с които е убеден, че не може да постигне целите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари