Сливенски полицаи са съставили 26 акта за неносене на маски

0
Нормативната уредба предвижда минимална глоба от 300 лева за физическите лица
Нормативната уредба предвижда минимална глоба от 300 лева за физическите лица Снимка: БТА / Архив

Нормативната уредба предвижда минимална глоба от 300 лева за физическите лица

Сливенски полицаи са съставили 10 предупредителни протокола и 26 акта за неносене на предпазни маски, след като от 13 октомври Областният кризисен щаб реши да засили контрола за спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Служителите на ОД на МВР - Сливен са извършили 52 проверки в четирите общини, като нормативната уредба предвижда минимална глоба от 300 лева за физическите лица. Шест самостоятелни проверки в различни обекти са извършени и от служители на РЗИ, нарушения не са констатирани. От 14 октомври проверките ще се осъществяват ежедневно от съвместни екипи с представители на РЗИ, ОД на МВР, Дирекция "Инспекция на труда" и ОДБХ.

През последното денонощие положителни проби за коронавирусни инфекции дадоха изследванията на 9 души от община Сливен, 5 - от община Нова Загора и 2 - от община Котел. Сред инфектираните има двама учители и психолог от две различни учебни заведения в Нова Загора, както и учители в училище в Сливен. Засега не се налага карантиниране на ученици и педагози.

Прегледи на болните потребители и вземане на проби за изследвания се извършват днес в Дома за възрастни въже и жени с умствена изостаналост "Качулка". Към момента, по данни на РЗИ, няма нови случаи на COVID-19 в специализираната институция. Екип на РЗИ е на посещение и в друго социално заведение, където има по-рано установен случай на коронавирусна инфекция сред персонала.

Активните случаи на COVID-19 към момента са 182 в областта. Под карантина са 414 души. Очакват се резултатите от 27 проби - 16 на лица със симптоми, 1 на медицински персонал и 10 контролни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари