Над 600 проверки за спазване на мерките в Русенско

1
Съставени са над 200 предупредителни протокола за нарушение на мерките
Съставени са над 200 предупредителни протокола за нарушение на мерките Снимка: БГНЕС / Архив

Само за изминалата седмица служители от областните дирекции на МВР и по Безопасност на храните, както и Регионалната здравна инспекция са извършили 608 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Русенско

Полицейските служители са проверили 447 души за спазване на наложената им домашна карантина, като нарушения не са установени.

Въпреки това са съставени 228 предупредителни протокола за неспазване на противоепидемичните мерки.

Сред най-често срещаните нарушения са неносене на маски, както и струпване на повече хора на едно място, без да се спазва необходимата дистанция от минимум 1,5 метра.

Инспекторите от РЗИ са извършили 98 проверки, като 3 от тях са по сигнали. Съставени са 7 акта. Експертите от Областната дирекция по безопасност на храните са влезли в 63 обекта магазини за хранителни стоки, места за продажба на бързи закуски, кафенета и ресторанти. Нарушения сред персонала и в хигиенното състояние на обектите не са открити.

Последните данни за заболеваемостта сочат, че в Русенска област има 7 нови случая на COVID-19. Всички са оставени на домашна изолация.

За денонощието са излекувани нови 25 души. През вчерашния ден е починал 74-годишен мъж от Русе с положителен PCR тест, който е бил на болнично лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От днес банята се увеличава с 10 минути махане на мартеници!

Харесай Дунавмост във Фейсбук