Следващата седмица в библиотеката ще гостуват двама известни творци – Виктория Бешлийска и Ивайло Диманов

0
Творците ще направят представяне на новите им книги на родния книжен пазар
Творците ще направят представяне на новите им книги на родния книжен пазар

Творците ще направят представяне на новите им книги на родния книжен пазар

„Глина“ - за любовта като съзидание и наказание

На 5 юли (вторник) от 18:00 ч. в зала „Заседателна“ русенските читатели ще се срещнат с нашумялата млада писателка Виктория Бешлийска и нейната „Глина“.

Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.

Виктория Бешлийска е филолог по образование. Работила е като учител, редактор на художествена литература и се е занимавала професионално с маркетинг и реклама. В момента е отдадена изцяло на писането. Автор е на блога “По дирите на думите”, който наброява 60 хиляди последователи във фейсбук и има за цел да събира стари български думи, разпространявайки силата и енергията на родния език.

Дебютният ù роман - “Глина”, се превърна в най-четената книга в България за последните близо две години, като докосна сърцата на хиляди хора. Отличена е с наградите избор на книжарите на книжарница “Хеликон” за 2021 г, избор на читателите на предаването “Библиотеката” по БНТ за 2021 и европейска награда за дебют на Еврокон 2022.

Виктория Бешлийска е автор и на “Словник” - самобитен дневник, който започва с 90 архаични български думи, за да продължи с личните бележки на всеки, който вярва, че писането има пречистваща и преобразуваща сила.

Танцувай с мен, Самота!

На 8 юли (петък) от 18:00 ч. в Галерия „Библиотека“ гостува известният столичен бард Ивайло Диманов. Той идва с китара и най-новите си стихове, събрани в книгите „Танцувай с мен, Самота!“ и „Всички пътища водят към Гарибалди“.

Българският Боб Дилън е лауреат на много национални и международни литературни отличия, има стотици концерти в Париж, Чикаго, Брюксел, Монреал, Виена, Лондон, а сега и в Русе. Със своите авторски песни поетът вдигна на крака залата в легендарната „Санта Чечилия“ в Рим, където е учил Енио Мориконе.

Ивайло Диманов е известен не само със своята поезия, но и с разкази, песни и театрална критика. Превеждан е на английски, френски, италиански, сръбски, турски и руски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари