Следващата седмица идва първият сняг

2
Този уикенд живакът в Русе скача до 32 градуса
Този уикенд живакът в Русе скача до 32 градуса

Този уикенд живакът в Русе скача до 32 градуса

Чувствително захлаждане се очаква през следващата седмица. А първият сняг, макар и за кратко, ще напомни за предстоящата зима. Това каза собственикът на синоптичната фирма TV-МЕТ Петър Янков, цитиран от 24 ЧАСА.

Събота и неделя ще са последните дни с по-високи температури. В североизточните райони и в Югозападна България термометърът ще достига до 31-32 градуса.

Най-топло ще е в Русе - 32 градуса, в Плевен и Сандански до 31. По планините над 2500 метра температурите ще са от 7 до 9 градуса. По планинските курорти термометърът ще показва между 17 и 19 градуса.

В събота сутринта ще има краткотрайни мъгли, които бързо ще се разкъсат и ще има много слънце. В неделя ще се заоблачи от запад и през нощта срещу понеделник ще започнат превалявания в северозападните райони. Валежите в понеделник и вторник ще обхващат Западна и Централна България и температурите чувствително ще паднат. По-чувствителни ще са валежите в района на Русе и Силистра, където ще паднат между 10 и 15 литра на квадратен метър за денонощие.

Дневните температури в първите дни на следващата седмица ще достигат до 13-17 градуса в населените места. В планините над 2000 метра в понеделник ще превали и мокър сняг. Над 2500 метра температурите ще са около нулата. С тези валежи есента ще покаже, че тихо настъпва, коментира метеорологът.

След краткотрайно затопляне в сряда и четвъртък ново чувствително захлаждане ще започне в нощта срещу петък. В края на следващата седмица температурите ще паднат с 5-10 градуса.

Максималните температури в населените места ще са между 7 и 12 градуса. В планините над 1500 метра и по високите полета на Западна България (над 800 метра височина) валежите ще преминат в сняг. Няма да се натрупа сериозна снежна покривка. Снегът бързо ще се топи.

“Не се тревожете, зимата не идва в края на октомври, през ноември също ще има прекрасни слънчеви есенни дни. Всъщност циганското лято идва на 26 октомври”, каза още Петър Янков. Ноември ще е с валежи около климатичните норми, повече дъждове ще има в южните райони на страната.

Световните климатични центрове прогнозират по-сурова зима в Европа заради интензивните прояви на Ел Ниньо, каза още Петър Янков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари