Първият сняг идва през уикенда

1
Над Балканите се образува циклон, който ще донесе първото сериозно застудяване у нас
Над Балканите се образува циклон, който ще донесе първото сериозно застудяване у нас

Над Балканите се образува циклон, който ще донесе първото сериозно застудяване у нас

След преминаването на студения фронт днес, през нощта облаците бързо ще намаляват и до сутринта ще се изясни. С умерен и силен северозападен вятър обаче ще продължи да нахлува студен въздух, сочат прогнозите на синоптиците.

Утрешният ден ще започне със слънце и температури между 3 и 9 градуса. Около и след обяд ще бъде предимно слънчево, като все пак ще има и кратки заоблачавания главно над планините и Североизточна България. Все още ще се усеща хладен северозападен вятър, най-вече в Дунавската равнина. Така максималните температури ще достигат от 11 до 16 градуса, предаде NOVA.

В планините зимата все по-често започва да напомня за себе си. След валежите през последната седмица, по най-високите части вече има около 5-10 сантиметра снежна покривка. И въпреки че утрешният ден ще премине с много слънце, ще духа силен и студен северозападен вятър, който ще задържа температурите доста ниски. Над 2000 метра височина стойностите през целия ден ще останат отрицателни.

През следващите дни над Балканите ще се образува циклон, който ще донесе първото сериозно застудяване у нас. В петък облаците бързо ще се увеличат и следобед в западните райони ще завали дъжд. През почивните дни обстановката ще е почти зимна. Ще е по-често облачно с валежи, които в Източна България ще бъдат доста интензивни. Ще духа и силен северозападен вятър, който бързо ще понижава температурите. Така по високите западни полета и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг, а по планинските проходи може да се натрупа и снежна покривка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари