След здрава почерпка с ракия Иван загина в дива гонка

0

19-годишен от Белозем издъхна на място, след като се заби с БМВ в насип край пътя и се преобърна по таван.

Трагедията се е разигра около 2 ч. днес до оризарната на селото. Разследващите работят по версия за нелегална гонка, организирана след почерпка в с. Чалъкови.

Установено е, че загиналият Иван Димитров е бил там със своя връстник Деян Атанасов, който е карал втория автомобил.

Заради висока скорост двете возила са се блъснали странично, Димитров загубил контрол и излетял от платното. Атанасов е без наранявания.

Именно той е подал сигнал на тел. 112. Впоследствие е привикан за разпит в полицията. Полицията в Раковски е иззела записи от камерите на оризарната.

"Взети са кръвни проби за алкохол от жертвата и другия водач. Очакваме да са положителни. Има информация, че двамата са пили ракия", коментира шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков.

В Белозем са потресени от нещастието. Според очевидци БМВ-то е било смачкано като консервна кутия и се наложило пожарникари да го режат, за да извадят Иван.

Краката му стърчали отвън, а главата му била размазана от ламарините.

Местните разказаха, че родителите на Димитров работели във ферма за гъски в Хасково. Самият той живеел при баба си. В момента не работел нищо.

След трагедията жителите на Белозем настояват полицията да вземе мерки за гонките, които се правели посреднощ по 5-километровата отсечка между Белозем и Чалъкови.

Хората твърдят, че по нея се състезавали дори каруци. Преди 2 г. станала катастрофа между талиги, която по случайност се разминала без човешки жертви. Загинал само коня.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари