След 30 години чакане - днес откриват новата спортна зала в Русе

7

Мултифункционалната спортна зала от години е болка на русенската общественост. Съоръжение е замислено и започнато преди десетилетия. По различни причини обаче бе "замразено" и години наред в центъра на града стояха само част от основите със стърчащи арматури и изникнали храсти и дори дървета.

За да бъде довършена, Общината направи публично-частно партньорство с фирма-инвеститор и строежът се раздвижи след 2007 г. Новият проект, освен залата, включваше МОЛ с търговска площ за отдаване под наем от 37 500 кв.м, 5-звезден хотел и офисни площи. Кризата обаче доведе до нови замразявания на няколко етапа от изграждане на комплекса. В крайна сметка усилията бяха насочени към завършване на мултифункционалната зала, за което помогна и финансиране от държавата.

Така след няколко отлагания ритуалът по рязане на лента на съоръжението бе насрочен за 23 юли 2015 г.

Междувременно залата получи ново име и спонсор - "Булстрад Арена", който обеща и да застрахова всички места в съоръжението.

Мениджърския му екип вече обеща, че соченото за най-модерно, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България ще посрещне първите си гости с шоу и забавления на три сцени, които започват след 15:30 ч. "Черешката на тортата" ще сложи примата на българската сцена Лили Иванова с концерт от 20:30 ч.

Създадена е и специална организация за движението и паркирането в района на "Булстрад Арена" за откриването на съоръжението.

Календарът на залата е вече сериозно наситен, като се преговаря за спортни събития от висок ранг, а с пълна пара се продават и билети за проекта „Джаз Фолк Класик“ на Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма на 18 септември, най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - "Lord of the Dance: Dangerous Games" на 4 октомври, проекта "PIAF! Le Spectale" в изпълнение на френската певица Ан Карер на 24 ноември, концерта на 12-те най-талантливи ученика от Фондацията на Лучано Павароти „Белканто“ на 27 ноември, националния балет на Грузия „Сухишвили“ на 4 декември, култовия "Оркестър за сватби и погребения" на Горан Брегович на 20 декември и др.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари