След 11 години позволиха на жителите на Фукушима да се завърнат в домовете си

0
Повече от 300 000 души, живеещи в близост до атомната централа, бяха принудени временно да се евакуират, а хиляди други направиха това доброволно
Повече от 300 000 души, живеещи в близост до атомната централа, бяха принудени временно да се евакуират, а хиляди други направиха това доброволно Снимка: БГНЕС

Правителството отмени забраната да се влиза в най-засегнатата от трагедията зона

Повече от 11 години след най-тежката ядрена катастрофа в Япония, правителството отмени забраната да се влиза в най-засегнатата от трагедията зона, позволявайки на жителите да се върнат по домовете си, предаде Си Ен Ен, цитирана от СЕГА

На 11 март 2011 г. земетресение с магнитуд 9,0 по Рихтер удари крайбрежието на страната. Това предизвика цунами, което доведе до ядрен срив в АЕЦ ''Фукушима'' и голямо изпускане на радиоактивен материал. Това е най-тежката ядрена катастрофа в света след Чернобил през 1986 г. Повече от 300 000 души, живеещи в близост до атомната централа, бяха принудени временно да се евакуират, а хиляди други направиха това доброволно. Някога оживените общности бяха превърнати в градове-призраци.

През годините след това мащабните операции по почистване и дезактивация позволиха на някои жители, които някога са живели в зоната около централата, да се завърнат у дома. Заповедите за евакуация на по-голямата част от Фукушима бяха отменени през юни 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари