Слави Трифонов осъди Кирил Петков за 50 000 лева за обида

0
Кирил Петков трябва да заплати обезщетение за неимуществени вреди вследствие на обидни квалификации и клеветнически твърдения
Кирил Петков трябва да заплати обезщетение за неимуществени вреди вследствие на обидни квалификации и клеветнически твърдения

Кирил Петков трябва да заплати обезщетение за неимуществени вреди вследствие на обидни квалификации и клеветнически твърдения

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков е осъден да заплати 50 хиляди лева на председателя на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов за клеветнически твърдения. Това сочи решение на Софийския градски съд.

Решението гласи, че Петков трябва да заплати сумата от 50 хиляди лева - обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие на обидни квалификации и клеветнически твърдения на 13 юни 2022 г. по време на брифинг на политическа партия ПП, излъчен по канал БНТ 1 в рамките на телевизионното предаване „Още от деня”, ведно със законната лихва върху тази сума от датата на увреждането 13 юни 2022 г. до окончателното изплащане. Петков трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 7200 лв.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Софийския апелативен съд (САС) в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Трифонов твърди, че е претърпял неимуществени вреди в резултат на отправени към него обидни и клеветнически твърдения на 13 юни 2022 г. по време на брифинг на политическа партия ПП, излъчен по канал БНТ 1 в рамките на телевизионното предаване „Още от деня”, със следните изявления: „Законът за комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се бавеше шест месеца, законът за правосъдната система и за нейната промяна се бавеше, законът за европейския прокурор се бавеше и винаги се бавеше от няколкото човека от ИТН. Днес стана ясно, че този вододел, за който говорихме още в миналата пресконференция, е тук. Вододелът между завзетата държава от мафията и България на свободните хора, България на хората, които виждат едно добро бъдеще за децата си, България на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях. Искам да благодаря за смелостта, огромната смелост на хората, Р. В., министърът, който последните шест месеца наистина се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ заради нежеланието на С. Т." Това е записано в решението на съда.

Там се посочва още: "Г.Г. каза: "Не е нормално, когато се раздават над един милиард в ремонтни дейности от МРРБ, 40% от оценката да не е свързана с цената. С други думи всяка една поръчка да може да бъде нагласена. Ние като ПП тогава казахме твърдо „не“ и когато ни казаха, ама това е условие, коалиционното условие и ние заслонихме твърдо „не“, това беше първият раздел между лидерите на ИТН и ПП... Днеска аз видях пред екрана едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец… България има шанс, мафията току-що загуби коалиционния си партньор… Оказа се, че мафията беше направила една огромна грешка. Те са вярвали, че държейки двама лидера и двама депутата най-вероятно, или някаква малка бройка, държат едни свободни хора. Това, което днес се разбра, че това е било грешна калкулация на мафията. Когато си мислите, че координирате с един певец и той ви гарантира някакво мнозинство, това се оказва нестабилен начин на управление… Но мафията това не го разбира, защото мафията не се управлява така…. Даже дойде информация до нас, че вече има заплахи към тези депутати от ИТН, така че охрана ще им бъде дадена и на тях. Мафията не може да тръгне срещу цялата държава, когато ние сме обединени”.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов каза по-рано днес, че лидерът на партията е осъдил Кирил Петков за обидни квалификации и клеветнически твърдения. Той отбеляза, че доколкото познава Трифонов, той най-вероятно ще дари тези пари за спасяване на детски живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари