Слави Ангелов: "Капитан Андреево" е като офшорна зона у нас

0
Оазис на корупцията
Оазис на корупцията Видео: NOVA

„Капитан Андреево” е една точка като извадена извън времето и пространството, тя е нещо като офшорна зона в България, като един оазис на корупцията”.

Това каза в студиото на „Събуди се” по NOVA разследващият журналист Слави Ангелов. По думите му корупцията на граничния пункт е по-силна от гравитацията.

Журналистът припомни за случаи, в които цели смени от митнически служители бяха хванати на края на смените си да разпределят пари, но никой не беше осъден. Единствените, които бяха признати за виновни, получиха присъда не ефективна, не условна – бяха глобени с по 5 хиляди лева, подчерта Ангелов.

Той коментира и изказванията на част от управляващите, че сега на граничен пункт „Капитан Андреево” ще спре трафикът на хероин. „Това е бутафорна импровизация на човек, който въобще не е в час с това как функционират тези канали. Да си мислим с това, че е отнет фитосанитарният контрол на някого на пункта, спираме трафика на хероин, е много несериозно”, категоричен беше разследващият журналист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари