Слънчево време с максимални температури между 21° и 26° в петък

0
През нощта облачността отново ще намалее над много райони до предимно ясно време
През нощта облачността отново ще намалее над много райони до предимно ясно време

През нощта облачността отново ще намалее над много райони до предимно ясно време

По-значителна ще бъде над източните и централните северни райони, но ще бъде почти без валеж.

Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България до умерен северен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 23°. Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна и ще бъде по-високо от средното за месец юни. Това съобщи за Агенция „Фокус дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, през деня с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време.

В събота по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, не са изключени изолирани слаби валежи. В неделя значителна ще е облачността над североизточните райони, там ще има и слаби валежи. Около и след обяд и над планинските райони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, в събота временно ще се ориентира от югоизток. Температурите ще се повишат още и в неделя максималните ще са между 24° и 29°. Новата седмица ще започне с предимно облачно време. На много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Има и условия за градушки. Повишена вероятност за значителни количества на валежите има в Югозападна България. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари