Скубят ни с две комисиони при продажба на имот

0
Нова порочна практика на имотния пазар
Нова порочна практика на имотния пазар

Нова порочна практика на имотния пазар

Мними брокерски компании взимат по две комисиони от своите клиенти, като им обещават да се свържат с професионални фирми, за да може имотът им да достигне до по-голям брой потенциални купувачи. Впоследствие офертата бива затваряна, а те получават двойно възнаграждение.

За новата порочна практика на имотния пазар предупреди председателят на Национално сдружение „Недвижими имоти” Добромир Ганев в ефира на БНР.

Според него добрият избор на партньор в дългия процес на покупко-продажба е информираният избор, а потребителите също носят своята отговорност при формирането на един добър пазар. Именно за да се повиши информираността на гражданите, преди около година бе създаден Професионален регистър на брокерите и агентите на недвижими имоти.

„Чрез този регистър хората могат да се информират кога е създадена избраната от тях компания, какви са нейните постижения и награди и в какви типове имоти е специализирана. Също така, в него може да се види образованието на определен брокер, неговата квалификация и обученията, които е преминал. В регистъра са вписани повече от 160 компании и брокери. Разбира се, има още много компании, които са извън него, но това не означава, че са нелоялни”, подчерта Добромир Ганев. Той обобщи, че макар професионалният регистър да е огромна стъпка напред в борбата с порочните практики, те не са намалели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари