Скандал с модна реклама заради "прекалено слабия" модел

0

Великобритания забранява реклама на модната марка "Ив Сен Лоран", която включва модел с "нездравословно слабо тяло". Органът, който забранява рекламата, съдържаща изображението коментира, че слагането на такъв модел, облечен в къса черна рокля и високи обувки на платформа, е "безотговорно".

Рекламата се появява в английския формат на списание "Ел".

Позата и светлинния ефект насочват вниманието на зрителя към ребрата на момичето, които са "прекалено видими и изпъкнали". Рекламата също се фокусира и върху краката, които органът, забранил рекламата описва по следния начин — "Бедрата и колената на модела изглежда са с еднаква ширина... прекалено са слаби. Особен е контрастът между дебелината на крака и платформата на обувките."

Рекламата събужда много спорове и противоречиви изказвания относно моделите, които модната индустрия използва.

Между коментарите се шири и смъртта на френския модел Изабел Каро от анорексия, която също участва в шокираща рекламна кампания, която е забранена в Израел и Франция заради "ултра слабите" тела.

От "Ив Сен Лоран" споделят, че не са съгласни с мнението, че момичето има "нездравословно слабо" тяло, но няма да представи подробен отговор. "Ив Сен Лоран" и "Ел" отказват да коментират забраната.

"Постоянното изобразяване на много слаби модели се превръща в единствено желание на младите хора, с което те трябва задължително да се справят." — споделя представител на "Бийт", благотворителна организация, подкрепяща засегнатите от хранителни разтройства.

Органът по стандартите в рекламата излиза с изказване, че тази реклама не трябва да се появява отново в сегашния си вид и призовава рекламодателите да разпространяват по-отговорни изображения.

 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари