Системата е направена така, че да може да се краде

0
Справили се държавата с бежанската криза?
Справили се държавата с бежанската криза?

Справили се държавата с бежанската криза?

“Съгласен съм, че държавата се постара. Но системата е направена така, че да може да се краде. С парите, които получихме за украинските бежанци - подпомогнахме българския бизнес. Това не е лошо, но дава своето поле за злоупотреби”. това заяви в студиото на “Събуди се” по NOVA журналистът Владимир Йончев.

Той предложи помощите, които се дават от държавата за украинските бежанци, да бъдат раздавани под формата на ваучери.

“60 лв на ден за една майка с три деца са 1800 на месец. Ако тези пари се дават под формата на ваучери за украинците, дали те не могат да си наемат апартамент”, попита Йончев и допълни, че това е най-добрият начин те да се интегрират.

“Ако има нещо, което сбъркахме е, че за нас изглежда странно, че те искат човешки неща - къде да оставят детето, за да отидат на работа, искат да има лекар, искат да не плащат за раждане, искат детето да отиде на училище”, каза още журналистът.

“Работодателите ревяха, говореше се за демографска криза. Сега имаме квалифицирани работници, а ние ги гоним. Напротив - задръжте ги тези хора”, заяви адвокат Николай Хаджигенов, който даде пример с Германската политика.

Според Хаджигенов и Йончев разединение в българското общество - има. А то се дължи на пропагандна война.

Съществува пропаганда, която медиите усилват. Ние сме във война, тя се води до границите ни. Ние сме косвено въвлечени в нея заради бежанската вълна и скока на цените, затова българското общество става жертва”, смята Владимир Йончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари