Синоптик: Тази нощ в Москва ще има потоп

1
Такава стихия се случва веднъж на 33 години
Такава стихия се случва веднъж на 33 години

Към Москва се носи мощен циклон, който още в нощта срещу 8 май ще донесе силни дъждове, а в понеделник вечерта те ще преминат в обилен снеговалеж. Това обяви синоптикът Евгений Тишковец от метеоцентъра „Фобос”, цитиран от bfm.ru, предаде БЛИЦ.

Над Москва надвисва потоп – такова се случва веднъж на 33 години”, предупреждава метеорологът. Според прогнозата му циклонът, който е се е формирал на границата между Полша и Беларус, стремително се приближава към столичния регион.

На 8 май, особено след обед, върху мегаполиса ще се стоварят тропически порои. От 9 до 21 часа валежите ще бъдат 30-35 мм, т.е. за 12 часа на всеки квадратен метър от московските улици ще се излеят по 3-4 кофи дъждовна вода, което е 80% от месечната норма”, обяснява Тишковец.

Той предупреждава, че в ниските места на столицата може да ума значителни наводнения. Поривите на вятъра ще достигнат 15 м/с и е възможно да падат дървета и рекламни конструкции.

Но стихията няма да се успокои бързо и привечер в Москва се очакват мощни залпови снеговалежи, който ще се примесят с тропическите порои.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари