Синдикат "Образование" настоява за увеличение на заплатите в сектора с 15%

4
При увеличение по-ниско от 10% профсъюзът ще започне незабавно организация за протестни действия
При увеличение по-ниско от 10% профсъюзът ще започне незабавно организация за протестни действия Снимка: Dunavmost

При увеличение по-ниско от 10% профсъюзът ще започне незабавно организация за протестни действия

От синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" настояват в открито писмо до премиера Николай Денков и до министъра на финансите Асен Василев за 15% увеличение на заплатите на работещите в отрасъл "Образование" през следващата година. При увеличение по-ниско от 10% профсъюзът ще започне незабавно организация за протестни действия, предаде БНР.

За увеличение на учителските заплати с 15 на сто през следващата година са необходими допълнително 200 милиона лева, изчисляват от синдикат "Образование", откъдето заявяват, че не приемат проектобюджет 2024. Правителството да отдели 6% от брутния вътрешен продукт за образование е друго искане на синдиката, според чиито изчисления предвидените средства за сектора през 2024 не достигат дори 3,9 на сто от БВП, ако от тях се изключи европейското финансиране.

От профсъюза обвиняват финансовия министър Асен Василев в неспазване на училищния закон, според който разходите за образование не трябва да намаляват всяка следваща година.

От "Подкрепа" изразяват несъгласие и са готови на стачки, ако спестените от училищата в края на тази година пари не им бъдат върнати в началото на следващата, а останат в бюджетите на общините за новините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    Скандално!
    Поредната гавра и наглост от организираните престъпни групи, с псевдонима "синдикати". Мръсни мафиотски структури, действащи с единствената цел да клатят държавата, в угода на мафията и Русия. Да не говорим за даскалския "синдикат", оглавяван от дъртата червена мумия Янка Такева!
  • 8
    5
    Лора
    Точно така,взеха с бонуси преди два месеца,5000,бона,и пак реват,даскалите особено в детска градина,са недисциплинирани,самонадеяни,и прости,работят по шест часа,и пак ги мьрзи,пьлни боклуци са.
  • 12
    4
    Анонимен
    А резултати от работата им кога ще потърсим?
  • 16
    3
    mery
    А данъци за частните уроци колко учители плащат? Да не говорим колко учители са неадекватни ,грам не се развиват, замрели някъде в 90-те. То и образованието архаично, не съответства на времето си.
  • 13
    2
    Е още ли?
    Аре спрете се! Никой не омаловажава учителския труд, виждаме накрая колко качествен е бил , ама вече започвате да наглеете! Някой даскал има ли представа как се изкарват 2000 лева в реалното производство?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари