Син на скандален бизнесмен е арестуван за боя в Пловдив

2
Син на криминално проявен и скандален асеновградски бизнесмен е арестуван днес в Пловдив заради мелето, което стана по-рано
Син на криминално проявен и скандален асеновградски бизнесмен е арестуван днес в Пловдив заради мелето, което стана по-рано Снимка: bTV

Както се казва, крушата не пада по-далеч от дървото. Син на криминално проявен и скандален асеновградски бизнесмен е арестуван днес в Пловдив заради мелето, което стана по-рано. Задържан е 28-годишният Захари Басамаков от Асеновград, твърди Блиц

Това по първоначални данни е хулиганът, който е причинил побоя, и е управлявал мощното "Ауди". Другият арестуван е 29-годишният Богомил Нанев от село Белащица. Той е управлявал форда. Двамата са се ступали.

Свидетелката, която е снимала и е качила видеото, ще бъде разпитана. Знае се и кой е човекът, който е прекратил боя и е разтървал двамата млади мъже.

Захари е син на скандалния асеновградски бизнесмен Димитър Басамаков. Той стана известен с това, че през 2016 година в Асеновград направи опит умишлено да умъртви полицай, докато той извършвал служебните си задължения.

Тогава Басамаков се оказа с психически проблеми и затова беше пратен на лечение. Той е имал мания за преследване и си въобразявал, че в дома му има подслушвателни устройства. Казвал пред близките си, че искат да го отвлекат откуп или да го убият.

Тогава бащата на Димитър – Захари Басамаков старши, който бе един от легендарните директори на завод „Асенова крепост“, пуснал молба в прокуратурата синът му да бъде принудително лекуван, защото бил опасен за себе си и околните.

Именно при отиването на полицаи в дома на Басамакови синът буйствал и се опитал да убие едно от ченгетата.

Внукът му – Захари младши, често е забелязван да яхва мощна кола под въздействието на дрога. Поне така твърдят съгражданите му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари