Силен завършек на театралния сезон за ДТ „Сава Огнянов“-Русе

0
Силен театрален сезон отчита Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Русе за периода от есента на 2014 г. до лятото на 2015 г.
Силен театрален сезон отчита Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Русе за периода от есента на 2014 г. до лятото на 2015 г.

Силен театрален сезон отчита Драматичния театърСава Огнянов“ в Русе за периода от есента на 2014 г. до лятото на 2015 г. Затова подготвя ефектен завършек с две гостувания на спектакли.

Първото е на 8 юли от 19 ч., когато на Голямата сцена Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен ще представи романтичната комедия „Особености на руската любов” от Александър Галин. Постановката е дело на режисьора Васил Василев. Ролите се изпълняват от популярните актьори Георги Кадурин, Мария Сапунджиева и Мариана Миланова. Една чудесна комедия, която съчетава смеха и сълзите, радостта и тъгата, в търсене на голямата любов. Състояния, изиграни от актьори, които са майстори на трагикомедията.

На 10 юли, отново от 19 ч. и на Голямата сцена, театър „Българска армия” ще гостува с хитовия си спектакъл „Много шум за нищо” от Уилиам Шекспир. Режисьор на представлението е проф. Красимир Спасов, а ролите се изпълняват от куп известни артисти като Иван Радоев, Йоана Буковска, Ненчо Илчев, Стойко Пеев, Веселин Ранков и др.

Спектакълът се играе вече няколко сезона и привлича публиката не само с многобройните комедийни ситуации, но и с модерния си стил на игра, силната зрелищност и най-вече с героите на Шекспир – любовници и странници, аристократи и плебеи, изиграни бляскаво от столичните артисти.

За новия сезон 2015/2016 пък ДТ „Сава Огнянов” подготвя пиесите „Сирано дьо Белжерак” от Едмон Ростан (постановка Бина Харалампиева), чиято премиера трябва да е през средата на септември 2015 г. За тогава е предвиден и „Бяло върху бяло” от Майя Праматарова (постановка Венцислав Асенов). В началото на октомври русенци ще могат да гледат „Дванайсета нощ ” от Уилям Шекспир (постановка Петър Денчев), а за края на ноември е предвиден „Колекцията” от Харолд Пинтър (постановка – курсова работа на Ивайло Ненов).

За февуари-март 2016 г. се подготвя „Нещо като дъжд или валят пари” от Себастиен Тиери (постановка Владимир Петков). 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари