Силен вятър възпрепятства овладяването на пожара в община Костинброд

0
По предварителни данни стихията се е разпростряла на площ от около 1200 декара
По предварителни данни стихията се е разпростряла на площ от около 1200 декара

По предварителни данни стихията се е разпростряла на площ от около 1200 декара

Пожарът, който възникна вчера в землището около селата Понор, Безден и Василовци в община Костинброд, все още не е локализиран. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

По предварителни данни стихията се е разпростряла на площ от около 1200 декара, от които 250 декара са иглолистна гора. В ликвидиране на пожара са включени общо осем противопожарни автомобила – пет на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София и три на Министерството на отбраната. В помощ на огнеборците са се отзовали 50 доброволци, десет горски служители и 32 военнослужещи.

Към момента използването на хеликоптер е невъзможно заради силния вятър. Няма застрашени населени места.

По-рано от МВР обявиха, че има два сборни пункта в селата Безден и Василовци, където се събират желаещи доброволци, които да се включат в гасенето на пожара. Вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиационна база Крумово извърши облитане на района над пожара. Хеликоптерът излетя около 11:20 часа за преценяване на обстановката. Военнослужещите от Военновъздушните сили са задействани по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” със заповед на началника на отбраната.

Днес към 12:40 часа е получен сигнал за горски пожар в района на град Нови Искър, съобщиха още от вътрешното министерство. На място са изпратени пет противопожарни автомобила на столичната пожарна. В помощ на огнеборците са и служители на местното горско стопанство. Стихията е обхванала труднодостъпна местност, като се е разпростряла в смесена гора. Към момента няма данни да са застрашени вилни пространства или селища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари