Силен вятър обърна ТИР на пътя Русе - Разград

2
По данни на хидрометеоролозите поривите са били над 70 км/ч
По данни на хидрометеоролозите поривите са били над 70 км/ч

Тежкотоварен камион катастрофира заради силен вятър. Инцидентът е станал в ранния следобед на пътя Русе - Разград.

За щастие шофьорът не е пострадал, но се наложи движението да бъде ограничено в една лента заради разхвърчалата се мантинела, предаде Русе Медиа.

Камионът е пътувал от Турция към Букурещ, натоварен със заваръчна тел. В участъка преди отбивката за село Щръклево, където районът е силно ветровит, шофьорът е изгубил управление и се е ударил в мантинелата. Тя е била натрошена, а тирът е влязъл в канавката, като се е спрял в дърветата. Товарът му се е разпилял. Заради парчетата мантинела по платното бяха извикани екипи на полицията и пожарната, които да обезопасят участъка.

По думите на шофьора причината за инцидента е силният вятър. По данни на хидрометеоролозите в Русе поривите са били над 70 км в час.

„То изведнъж, като се усили оттам и то изведнъж ме хвана, и аз се измъкнах и се мъчех да се хвърлям на платното, ама не става. Три пъти ме метна, не можах да се изхвърля на платното и се отъркалях. Карах с 58-60 км в час, там някъде бях, обаче ме метна вятърът и това беше“, разказа водачът Сеим Халидов.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари