Силен гръм отекна в Париж

0
Ударната вълна разтърси прозорци на сгради
Ударната вълна разтърси прозорци на сгради

Силен гръм, наподобяващ взрив, отекна днес по обед в Париж и предизвика тревога сред жителите на френската столица, съобщиха световните агенции.

Ударната вълна разтърси прозорци на сгради, изкара хората на балконите да видят какво се случва и предизвика интензивен трафик в социалните медии и вълна от обаждания на телефона за спешни случаи, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Полицията побърза да успокои парижани, че не става дума за взрив. Тътенът беше предизвикан от изтребител, преминал звуковата бариера, написа в Туитър префектурата на полицията. Властите призоваха гражданите "да не задръстват с обажданията линиите за спешни повиквания", съобщи Франс прес.

По-късно министерството на отбраната съобщи, че изтребителят бил изпратен да помогне на пътнически самолет, изгубил контакт с контролната кула. Изтребителят получил разрешение да премине звуковата бариера, за да стигне по-бързо до бедстващия самолет, заяви говорител на министерството.

Силният гръм отекнал и далеч зад пределите на френската столица, и бил чут в няколко департамента на парижкия регион. Той дори прекъснал за кратко играта на участниците в тенис турнира "Ролан Гарос", Станислас Вавринка и Доминик Кьопфер, отбелязва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари