Ще запали ли двигател с алкохол вместо бензин?

0
Вижте какво става при използване на смес от класическо гориво и етанол
Вижте какво става при използване на смес от класическо гориво и етанол

Вижте какво става при използване на смес от класическо гориво и етанол

Руски блогъри провериха дали двигателят на автомобил ще запали на смес от бензин и алкохол. Поредното видео с необичаен експеримент беше публикувано в YouTube-канала Garage 54. Преди това блогърите се опитаха да стартират двигателя само с водка, но не успяха. Затова и те смесиха бензин и етанол в пропорции, които се използват на бензиностанциите в Тайланд, разкри Automedia.bg.

Като начало блогърите потвърдиха теорията, че колкото повече алкохол се съдържа в горивото, толкова по-тежък ще бъде крайният продукт. След това провериха колко време ще горят бензин А-95 и смес, закупена на бензиностанции в Тайланд. Въпреки факта, че алкохолът присъства в азиатското гориво, той гори по-дълго.

За експеримента блогърите са използвали смес, състояща се от 150 милилитра бензин и 850 милилитра алкохол. При първия опит те се опитаха да стартират мотора на „Житули“, като в крайна сметка успяха. Двигателят запали, но не работи дълго, а угасна секунди по-късно.

Блогърите решиха да увеличат количеството алкохолно-бензинова смес, а също така инсталираха голям карбуратор и жигльори от 1,7-литров двигател. Дори обаче това не помогна и в крайна сметка експериментът е обявен за неуспешен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари