Ще се модернизират детска градина и училище в Русе

2

Над 4,2 милиона лева ще бъдат инвестирани в ОУ „Отец Паисий“ Русе и ДГ „Слънце“

Две проектни предложения на Община Русе бяха одобрени за финансиране по процедура „Модернизация на образователна среда“ на Плана за възстановяване и устойчивост.

Малко над 4,2 млн. лв. ще бъдат инвестирани за прилагането на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в ОУ „Отец Паисий“ Русе и ДГ „Слънце“.

Проектът в училището включва основен ремонт на шестте сгради, в т.ч топлоизолация на стени и покрив, подмяна на дограма, енергоспестяващи мерки за отопление и осветление, и изграждане на достъпна архитектурна среда. За децата ще се изгради и Център за природни науки, изследвания и иновации, който ще осигури приятна среда, стимулираща любознателността им.

Планираните дейности в ДГ „Слънце“ са за ремонт на централната сграда, в която се обучават 128 деца в пет възрастови групи и занимални. Както и в училището, тук също ще се внедрят необходимите мерки за повишаване на енергийна ефективност и в допълнение ще се изгради фотоволтаична централа за собствени нужди с инсталационна мощност 50,00 kWp и система за енергиен мониторинг. Подобрен ще бъде и достъпът на лица с увреждания до сградата и вътре в нея.

В следващите седмици предстои сключването на договорите за финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари