Ще помогнем на Гърция! Да, ама когато кажа!

1

Здравейте, приятели преди малко попаднах на една много интересна публикация, която ме провокира да напиша това предложение за безвъзмездна помощ към Гърция. Отправям предложението си към цялото правителството.

Преди да ви въведа в моето предложение, накратко ще акцентирам над това, което прочетох – 

„В случай, че гърците имат нужда от помощ, ние винаги ще им помогнем с храна или лекарства“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред „Блумбърг“. – източник offnews.bg

Както всички знаем, България е една бързо развиваща се държава в Европейския съюз. Перфектните условия на труд, който предлага нашата страна и високата доходност ни нарежда на едно от челните места в ЕС. Здравеопазването в нашата родина бие по всякакви критерии повечето държави в ЕС, та едва ни стигат по ефективност и в световен мащаб. Бедността и безработицата в България са минимални и излишъкът от храна, естествено, че можем да го дадем на гърците, все пак сме съседи и трябва да си помагаме. Относно лекарствата, тук мога само да ви попитам : „Че болни има ли в тая страна?“ Явно няма…

Обмислях цялата статия да е с хумористичен характер, но няма как да не акцентирам и на това, че проблемите с лекарствата в България са един много сериозен фактор, на който така и не се намира решение. Ще ви дам за пример проблемите, които изпитват онкоболните, чакащи с месеци за медикаменти, а понякога ЗА СЪЖАЛЕНИЕ и недочакващи, проблем с епилептиците и много други заболявания, за които лекарства НЯМА ­ поне в България.

Та от изявлението, който е направил г­-н Борисов излиза, че за българинът не е проблем да помага със каквото може на братска Гърция и затова аз предлагам ние като една развиваща се и процъфтяваща икономика да подпомогнем Гърция. Все пак, както казах, ние сме братска държава и трябва да се подкрепяме във трудните моменти. Моите предложения се крепят на 130 годишната дипломатическа история, която поддържаме с Гърция.
Ето какво предлагам аз : 

  1. Българският пенсионер да дари от своята пенсия минимум 68 лв, тъй като там пенсионерите разбрахме, че се оплакват.
  2. Всеки българин да закупи поне по 3 песни от i­tunes (гръцки)

  3. Българското правителство да въведе нов данък над заплатите в България, с който ние да подпомогнем гръцките работници.

  4. Бизнеса да затвърди или по-­скоро да стопли отношенията си с гръцкия бизнес,като продуктите от България да са безплатни. Все пак хората там живеят с по 50 – 60 евро на ден.

  5. Да се напише песен подобна на WeAreTheWorld​, с която да стартираме кампания за подпомагане на икономиката им, както и от спечелените средства да се заделят за връщане на част от дълга им.

  6. Създаването на мобилно приложение HelpGreece​.

  7. Създаването на кампания под наслов DMS Гърция.

Темата остава отворена за още предложения, който да изпратим до власт имащите в България. Моля не търсете в тази статия, повод да се заяждате. По никакъв начин не искам да обидя някой от защитниците на гръцката пропаганда. 

Ако имате предложения, които да добавим в списъка, може да ги оставите под формата накоментар или да ни пишете на емайл – [email protected]. Защото темата е изключително важна за целия български народ. Моля, не оставайте безучастни!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари