Ще помогне или навреди на човечеството изкуственият интелект?

0
Има изключителни възможности, но създава и предпоставки за много рискове
Има изключителни възможности, но създава и предпоставки за много рискове Видео: NOVA

Има изключителни възможности, но създава и предпоставки за много рискове

Хората трябва да решат, дали да поставят изкуствения интелект в някакви рамки- регулаторни, законодателни, морално-етични. От това ще зависи, как след две години, може да се очертае бъдещето, коментира футурологът Мариана Тодорова по NOVA.

Има изключителни възможности, но създава и предпоставки за много рискове. Изкуственият интелект, който имаме в момента, може да диагностицира редица заболявания. Ако поглъщаме така наречените нано капсули ще могат да се диагностицират между 300 и 500 заболявания само по параметри като нашия дъх, слюнка, кръвно налягане”, обясни доц. д-р Мариана Тодорова.

Благодарение на изкуствения интелект ще могат да се откриват галактики, да се прогнозира здравния статус за 20-30 години напред.

Можем да прогнозираме климатичните промени, къде би имало засушаване, каква ще е реколтата от пшеница, царевица, така че да се ценообразува , за да се вземат мерки шест месеца до една година по-рано, съкращава се процесът за изготвяне на нови молекули за лекарства”, допълни доц. д-р Мариана Тодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари