Ще храним армията със сухи сандвичи и салати с неясен произход!

0
Промяната на обичайното изхранване може да е опасно и че както в миналото, може да се стигне до натравяне на войници
Промяната на обичайното изхранване може да е опасно и че както в миналото, може да се стигне до натравяне на войници

Сухи сандвичи, салати с неясен произход и месо от транжорни чакат войниците в голяма част от поделенията в страната утре. Причината, както „Всеки ден" вече писа, е в края на договора за доставки със спечелилата преди 2 години фирма за храна на армията. Документите за пускането на новата обществена поръчка вече били оформени, увери ресорният министър Николай Ненчев. 

По наша информация обаче конкурсът ще стартира най-рано в края на седмица. От фирмата, която досега се грижеше за изхранването на армията, предупредиха, че това прекъсване може да е опасно и че както в миналото, може да се стигне до натравяне на войници заради приемането на продукти без необходимото качество и без контрол.

Бившият военен министър Ангел Найденов коментира пред „Всеки ден", че подобни „дупки" е имало и преди, но в рамките само на няколко дни са били запушвани със спешни конкурси. В няколко от поделенията вече са се погрижили да се изхранват с домашно приготвени обеди, но твърдят, че ще издържат така само няколко дни. Проблемни остават 24-часовите смени, при които войниците трябва да получават порцион 5 пъти на ден.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари