Шолц и Макрон са поискали от Путин незабавно спиране на огъня

1
Призовават го да продължи преговорите с Украйна
Призовават го да продължи преговорите с Украйна Снимка: ЕПА / БГНЕС

Призовават го да продължи преговорите с Украйна

Канцлерът на Германия Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон призоваха в телефонен разговор руския президент Владимир Путин да продължи преговорите с Украйна, съобщиха френски и германски източници.

"Германия и Франция поискаха незабавно прекратяване на огъня от страна на Русия" и "настояха, че всяко решение на тази криза трябва да дойде чрез преговори между Украйна и Русия", според германски правителствени източници, цитирани от БГНЕС.

Елисейският дворец потвърди провеждането на разговора, като добави, че лидерите на ЕС ще обсъдят конфликта в Украйна на срещата си на върха във Версай в четвъртък вечерта. "Тримата лидери се договориха да останат в тесен контакт през следващите дни", се казва в съобщението.

Външните министри на Русия и Украйна проведоха днес в Турция първите разговори помежду си от началото на войната в Украйна.

По оценка на Дмитрий Кулеба, в хода на разговорите не е постигнат "никакъв напредък" по прекратяването на огъня. Руският външен министър Сергей Лавров обаче заяви, че Москва иска да продължи преговорите с Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    С.Е. дo 4
    "Някои от наборниците" са били пленени от украинските въоръжени сили. Сатрапия потвърди за първи път, че е изпратила наборни войници в Украйна, въпреки че досега отричаше такава практика. Официалната версия беше, че в "специалната военна операция" участват само професионални войници."
  • -1
    4
    Още някой
    Аз пък си мисля, че руското фиаско от авганистан през 80-те ще се повтори. С всеки изминат ден войната ще става все по-скъпа, а парите все по-малко. Обикновенните руснаци, ще започнат да го усещат по джоба си, както и с известията за загиналите войници. И тогава ще си зададът въпроса, "ние тая война за чий ... я водим? И защо трябваше да си заменят нормалния живот за да угодят на нечия мания за величие.
  • 5
    3
    русенец
    Иначе Макрон има избори тази седмица и най-вероятно няма да бъде президент на Франция повече. На Шолц също здраво му се клати столчето защото каквито и мерки да е взело правителството, все са били грешни. За последните две седмици инфлацията в Германия е официално над 20%.
  • 4
    2
    русенец
    Носи се мълва, че Путин е казал , че иска да говори с господаря им, защото от тях нищо не зависело.:)
  • 5
    1
    ха ха ха
    Скимтят не защото им дреме за усрайна, а защото още няколко месеца на тази поста по световните пазари и борси, ще им се наложи да преговарят за мир с протестиращите в собствените им държави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари