Шофьорка блъсна жена на пешеходна пътека на улица "Муткурова"

1
Два инцидента с блъснати пешеходци в Русе
Два инцидента с блъснати пешеходци в Русе Снимка: Dunavmost / Архив

Два инцидента с блъснати пешеходци в Русе

На 20 декември около 16:41 часа на улица "Муткурова", в района на кръстовище образувано с улица "Хан Аспарух", лек автомобил „Опел“ с русенска регистрация, управляван от 41-годишна жена, при извършване на маневра завиване наляво, не е пропуснал и е блъснал пресичаща от дясно наляво на пешеходна пътека /тип "Зебра"/ жена на 48 г.

В резултат на удара пешеходката е паднала на пътното платно. Тя е откарана от екип на Спешна помощ в УМБАЛ „Канев“ за преглед, откъдето е освободена за домашно лечение с диагноза травма и охлузвания на глезен. Екип на пътна полиция е документирал произшествието по административен ред, като за причина се посочва - отнемане предимство на пешеходец.

Малко по-рано на същия ден на 20 декември около 12:47 часа на улица "Сан Стефано", на кръстовище образувано с улица "Доростол" е станал друг инцидент. Лек автомобил „Пежо 307“ с русенска регистрация, управляван от 70-годишен водач, при извършване на маневра завиване наляво е блъснал пресичащ от дясно наляво в средата на пешеходна пътека /тип "Зебра"/ мъж на 67 години. В резултат на удара пешеходецът е паднал на пътното платно. Той е откаран е от екип на Спешна помощ в болница „Канев“ и след преглед е освободен за домашно лечение с диагноза - контузия на подбедрици.

Екип на пътна полиция е документирал произшествието по административен ред, като за причина се посочва - отнемане предимство на пешеходец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари