Шофьори по Аспарухов мост аплодираха Лиляна Павлова!

0

Овации от шофьорите на Аспарухов мост получиха министър Лиляна Павлова и кметът на Варна Иван Портних за спазеното обещание да пуснат движението на 15 юни.

Колона от автомобили премина с одобрителни клаксони и викове "Браво" покрай двамата след отпушването на движението, съобщава 24 часа.

Преди да открият ремонтирания участък министърът, кметът и шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров провериха качеството на новата настилка. Тримата набелязаха и следващия етап от ремонта, който ще почне през септември след края на туристическото лято.

Днес пускаме движението, като точно за два месеца приключи ремонтът на първата част на Аспарухов мост - мостове 1, 3 и 5. За два месеца строителите успяха да направят много сериозни ремонтни дейности, като преасфалтиране, подмяна на хидроизолация и цялостна подмяна на всички фуги и лагери. Това е нещо, което преди да се разкрие мостът, не беше сигурно, че е необходимо. Видя се, че мостът, който не е бил ремонтиран 40 години, има нужда от сериозни ремонтни дейности. Подменени са всички лагери, фуги, хидроизолация, тротоарни конзоли, най-новите технологии от гледна точка на пътната безопасност”, заяви Лиляна Павлова.

Тя допълни, че освен отпуснатите от Министерски съвет 5 млн. лева за ремонтните дейности, към средствата е добавена и сумата от 2 млн. лева, която е осигурена от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура”, за да се довършат дейностите, които са се наложили да бъдат осъществени допълнително.

„Освен тези 5 милиона лева, които ги има към момента, ще бъдат отпуснати оставащите 5 милиона лева, за да можем тази година да направим отсрещното платно или мостове 2, 4 и 6, така че в този участък да се направят пътните ремонти изцяло”, допълни министър Павлова.

Павлова уточни, че делото за винетките е за това дали е спазена процедурата по решението на кабинета за тях, а не заради това каква е цената им. Павлова каза, че кабинетът ще обжалва пред ВАС решението по него, ако се наложи.

Футболният "Черно море" ще получи милион от правителството за осветление на стадион "Тича", каза още министърът. Кабинетът е одобрил инвестиционната програма на Община Варна и ще даде допълнително 15 милиона лева за ремонт на професионалните гимназии в града.

Одобрени от правителството са и ремонтите на пътищата Варна-Добрич и Старо Оряхово-Провадия.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари