Шофьорът, причинил смъртта на Янита твърди, че воланът на колата му е блокирал

0
59-годишният Атанас Андонов остава в ареста
59-годишният Атанас Андонов остава в ареста

59-годишният Атанас Андонов остава в ареста

Съдът в Бургас пусна под "домашен арест" 59-годишния Атанас Андонов, причинил смъртта на 33-годишната учителка от Айтос Янита Пепелянкова.

При челен сблъсък, преди седмица, тя загина на място на пътя Бургас – Средец, а двете ѝ дъщери на 5 и 8 годени пострадаха тежко.

Обвинението е за причиняване на пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и са нанесени телесни повреди на други трима души.

Назначена е авто-техническа експертиза, която да покаже точните причини за инцидента. Инцидентът стана на права отсечка при разрешена скорост от 90 км. в час. Обвиняемият твърди, че е карал на автопилот с 80 км. в час, а преди пътния знак, с ограничение 60 км., е натиснал спирачката, като в този момент воланът е блокирал, информира Zona Burgas.

Марийка Глушкова- Софийска адвокатска колегия: "Изразил е съжаление, но то е от човешка гледна точка, защото се касае за една техническа неизправност на автомобила, в следствие на което е причинено това ПТП. Воланът е тръгнал наляво и по никакъв начин не е можел да го контролира."

Ангел Георгиева- прокурор: "Ще бъда назначена техническа експертиза, която ще посочи дали е имал технически проблем непосредствено преди удара, но момента твърдението на обвиняемия е в тази посока."

Антоанета Димитров - сестра на обвиняемия: "Брат ми се обади по телефона – сестра ми, не мога да дишам - там има две деца! Отивам да ги спасявам! Светла и памет на Янита е била без колан, 5-годишното момиченце - без детска седалка."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Спонсор
    Тоя ЦЪРВУЛ на снимката наистина ли има повече от една гънка в главата?
  • 0
    3
    Спонсор
    Госпожо Глушкова; карал съм повече прицеп назад, отколкото ВИЕ сте няка къв измислен адвокат като БОЙКИКЕВ! Аре, да не се лъжем с простотий! Ключа от контакта ли си е извадил? НАЙ загубения ми войник беше от ЖИТАРОВО!
  • 1
    2
    N/A
    Тоест, преди да започне да "помага" се е обадил на вас и ви е казал "отивам да помагам"? Тая чува ли се какви глупости говори...а и м/у другото, използвайки медиите с цел да повлияете на делото като лъжете се наказва чрез заокна! Брат ви до живот в затвора и вие в сливенския затвор за лъжа и за това, че се опитвате да оказвате влияние в/у делото
  • 4
    1
    весо
    Тъпа патка ако майката е виновна за катастрофата да си отговаря и за седалката но другата кола е виновника който се забива в насреща движещата се кола
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари