Шофьорът беше като дрогиран

0
Веселин Алексиев: Имаше една рускиня до шофьора и му пускаше музика
Веселин Алексиев: Имаше една рускиня до шофьора и му пускаше музика Видео: Нова телевизия

Двама души остават в болница след автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” снощи.  

Пълният с пътници автобус се обърна в канавката на при 297 км на магистралата край Ямбол. Сред пътниците настанала паника в опит да излязат от автобуса, предава Nova.

31 пътници се отървават на косъм от трагедия. Хората разказват, че шофьорът заспал зад волана.

„Пътувах сутринта от Поморие със същия шофьор, караше само той, и на връщане също беше сам”, заявява Галя Василева.

В автобуса нямало втори шофьор.

„Това означава, че един шофьор е карал в продължение на не знам колко часа. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 06:00 ч., отива до София и се връща обратно в четири, с един шофьор само”, заявява Галя Василева.

Пред камерата на NOVA друг пътник - Димитър Недялков, разказа, че след преобръщането на превозното средство, е настъпила истинска паника. Хората започнали да излизат през счупеното задно стъкло.

От фирма „Юнион Ивкони” признават, че не е имало втори шофьор, но този, който е управлявал катастрофиралия автобус, е спазил правилата за управление и почивка.

„Ако е правил услуга на свой колега и е направил курса сутринта, това при нас не е отбелязано”, заяви Георги Атанасов, изпълнителен директор на „Юнион Ивкони”.От фирма „Юнион Ивкони” признават, че не е имало втори шофьор, но този, който е управлявал катастрофиралия автобус, е спазил правилата за управление и почивка.

Някои от пътниците опитвали да държат шофьора на автобуса буден.

„Имаше една рускиня до шофьора и му пускаше музика. Шофьорът беше като някакъв дрогиран, с риза разкопчана до пъпа. Шофьорът беше заспал”, заяви Веселин Алексиев.

Имало е вероятност и автобусът да се запали.

„Всички пациенти, които приехме, бяха в дизелово гориво”, заяви д-р Валентин Вълчев, МБАЛ „Св. Пантелеймон” Ямбол. През лечебното заведение са преминали 13 души, двама остават за лечение. Други трима са откарани в Карнобат.

Пътувалите в автобуса са предимно от Бургас. Половината от тях са ранени.

„Наранявания по горни и долни крайници, тъй като е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се е обърнал и се е влачил около 20-ина метра в канавката”, обясни д-р Валентин Вълчев.

От пострадалите няма с тежки травми или опасност за живота. Останалите пътници бяха извозени с автобус на фирмата превозвач, пристигнал на мястото на катастрофата.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари