Шофьор се опита да избяга на полицаи в Русе

3
След кратка гонка в квартал "Здравец", джигитът отнесъл 6 акта
След кратка гонка в квартал "Здравец", джигитът отнесъл 6 акта Снимка: БГНЕС / Архив

На 16.03.2020 г. около 02:35 часа дежурен наряд при Второ РУ - Русе е забелязал лек автомобил марка "Опел" модел "Астра", бял на цвят, да се движи по улица "Тулча", посока бул. "Липник".

Наряда последвал автомобила и установил регистрационния му номер. Служителите подали звуков и светлинен сигнал, след което водача ускорил движението си, като правил десен завой по ул. "Бабуна планина", след това направил десен завой по ул."Мара гидик" и продължил движението си в ляво към ул."Шар планина", след което загубил управлението върху автомобила, унесъл се и спрял.

Установено е, че водач е 30-годишен мъж и спътник е 28- годишен мъж, и двамата от гр. Русе. При поискване свидетелство за управление на моторно превозно средство, водачът не е представил такова.

След извършена справка е установено, че регистрационните табели са издадени за друго МПС, както и че водачът е лишен от правоуправление. На място за съдействие е пристигнал екип на сектор "Пътна полиция" - Русе.

За установеното полицаите от сектор "Пътна полиция" съставят на водача шест акта: по чл. 150а, ал. 1 от ЗДвП; чл. 103 от ЗДвП; чл. 140, ал. 1 от ЗДвП ; чл. 174, ал. 3 от ЗДвП и чл. 638, ал. 3 от КЗ. Образувано е досъдебно производство по чл. 345, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари