Шофьор с БМВ "изгоря" в Сливо поле

1
Мъж с мотопед се заби в автомобил на бул. "Цар Освободител"
Мъж с мотопед се заби в автомобил на бул. "Цар Освободител"

Две бързи производства са образувани срещу водачи - в сектор „Пътна полиция“ срещу мъж, управлявал нерегистрирано МПС, а в РУ – Сливо поле срещу неправоспособен, заловен от полицията да управлява за пореден път без книжка.

На 13 август около 09:30 часа пътни полицаи са били изпратени по сигнал за ПТП на бул. "Цар Освободител" в Русе, където установяват, че 65-годишен мъж, управлявал мотопед "Mini", без поставена регистрационна табела, движейки се в посока градските хали е загубил контрол и се е блъснал в паркирана кола. След направени справки се е установило, че мотопедът не е регистриран по надлежни ред в България. Случаят е документиран и разследващ полицай е образувал срещу водача бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК.

На 14 август около 11:50 часа в гр. Сливо поле по бул. България, дежурен наряд на полицията е спрял за проверка лек автомобил БМВ със старозагорска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от русенско село.

По време на извършената проверка униформените са установили, че мъжът е неправоспособен да управлява МПС, а управлява колата в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние – шофиране без съответното свидетелство.

На водача е съставен акт по чл. 150 от ЗДВП.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 35-годишния производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари