Шофьор отнесе два акта на пътя Русе - Бяла

4
Притекъл се на помощ на закъсал приятел солидно почерпен и без книжка
Притекъл се на помощ на закъсал приятел солидно почерпен и без книжка Снимка: БГНЕС

Шофьор отнесе два акта на пътя Русе - Бяла след като се притече на помощ на закъсал приятел солидно почерпен и без книжка.

На 16 февруари около 03:30 часа на гл. път I-5 /Русе - Бяла/, в района на км 42, екип от РУ – Бяла е забелязал товарен автомобил „Пежо“, който е спрял на аварийни светлини в дясната част по посока на движението /към Русе/.

Служителите са спрели, за да разберат каква е ситуацията и дали водачът има нужда от съдействие. От товарното возило слязъл шофьор на 36 години, който обяснил, че изчаква да му донесат гориво, защото е свършило. След това дошъл лек автомобил, чийто водач донесъл туба с гориво. Шофьорът на Пежото го изсипал и казал, че ще отиде до бензиностанцията в с. Волово.

След като потеглил полицаите забелязали, че управлява на зиг-заг и го последвали, спрели го на безопасно място и му извършили проверка. Направената проба за алкохол се оказала положителна - уредът отчел 1.23 промила на хиляда в издишания въздух. Освен това, когато са му поискали документите, той заявил, че няма в себе си. Извършена справка показала, че той няма издавано българско СУМПС, но той твърдял, че има шофьорска книжка от образец на Република Гърция, но не го е представил. Мъжът е конвоиран до ЦСМП гр. Бяла, но там отказал да му бъде взета проба за наличие на алкохол.

Съставени са му два акта, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу него е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари