Шофьор от градския транспорт не спусна инвалидната рампа, не била негова работа

0
Според столичния автотранспорт, въпреки че шофьорите са изолирани, при нужда от помощ са длъжни да свалят рампата, носейки маска
Според столичния автотранспорт, въпреки че шофьорите са изолирани, при нужда от помощ са длъжни да свалят рампата, носейки маска Видео: bTV

Шофьор в градския транспорт в Сифя отказа да спусне инвалидната рампа на човек в неравностойно положение. Според водача заради коронакризата това вече не е негова работа, предава bTV

Столична община започна проверка по случая.

Рампата е Ваша работа да я свалите. Значи какъв е ефектът, че съм изолиран от вас?“. Това е отговорът, който Тодор Църев получава вчера след молба към шофьора на автобус 94 да му спусне инвалидната рампа.

„Около 17:17 ч. стана. Аз го помолих най-учтиво, нито съм го обидил, нито нагрубявал, човешко е да помогнеш, не е заразно. Даже има и шофьори, които изобщо не желаят да свалят рампата дори преди пандемията да се случи“, разказва Тодор.

Спорът дали шофьорът на автобуса все пак да свали рампата продължава около 5 минути. Накрая „водачът прави изключение“ и сваля рампата.

Според столичния автотранспорт, въпреки че шофьорите са изолирани, при нужда от помощ са длъжни да свалят рампата, носейки маска.

Това е недопустимо такова отношение. Ще бъде санкциониран, санкциите биват финансови и дисциплинарни“, казва Слав Монов, изпълнителен директор на „Столичен автотранспорт“.

Екипът на bTV прави и демонстрация - свалянето на инвалидната рампа отнема не повече от 20 секунди.

А от „Столичния автотранспорт“ вече правят вътрешна проверка - кой е шофьорът, отказал помощ на човек в нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари